Geuze 100% Lambik Bio
e brouwerijsector is een belangrijk onderdeel van de voedingsindustrie
en wij maken deel uit van deze sector. Tienduizenden mensen drinken ons bier nu al of zullen dit ooit doen.
Brouwerij Cantillon is zich terdege bewust van haar verantwoordelijkheid tegenover dit publiek en heeft daar altijd naar gehandeld. Van in het begin streven wij immers reeds een dubbel doel na. Enerzijds trachten wij een eeuwenoude brouwtraditie voort te zetten met onze bieren van spontane gisting. Anderzijds willen wij binnen de gastronomie de natuurlijke biersmaak promoten en streven wij naar kwaliteit door de beste grondstoffen te gebruiken.

Artisten : Raymond Goffin en
André Mollekens, 2003
Daarom heeft brouwerij Cantillon in 1999 besloten alle bieren te brouwen met biologisch geteelde granen en zo definitief terug te keren naar de bron. Aangezien we Lambik van drie verschillende jaren nodig hebben om Geuze te maken, moesten we wachten tot 2003 om u de eerste flessen met het " biolabel ", gecontroleerd door Ecocert, te kunnen aanbieden. De fruitbieren hebben (voorlopig) nog geen biolabel aangezien er te weinig krieken en frambozen biologisch geteeld worden.
Waarom bio ? In een periode waarin enkele boeren, die zich ervan bewust zijn dat de toestand van ons leefmilieu en onze bodems werkelijk alarmerend is, hebben besloten om geen chemische meststoffen en verdelgingsmiddelen meer te gebruiken, vindt Brouwerij Cantillon dat het haar plicht is deze landbouw een duwtje in de rug te geven en "biogranen" te gebruiken voor zijn bier.
Het etiket van de nieuwe Geuze reflecteert deze visie. Het werd ontworpen door twee kunstenaars : André Mollekens fotografeerde een graanveld, waarin papavers bloeien (waar pesticides en/of onkruidverdelgers gebruikt worden, zijn de veldbloemen al lang verdwenen). Raymond Goffin, de prins van de Marollen, schilderde één van onze kookketels. Voor de gelegenheid prijkt deze nu midden de golvende halmen.

